الکتروگیربکس یک قطعه ضروری و لاینفک از صنایع مختلف است. با توجه نقش حیاتی آن، در صورتی که این قطعه خراب شود یا نیاز به تعمیر داشته باشد، بخشی از چرخه تولید متوقف میشود. بدنبال این خرابی، هزینههای گزافی نیز به صنایع تحمیل میشود. با در نظر گرفتن این عوامل، سیم پیچی الکتروگیربکس و همچنین بازدید دورهای آن، اهمیت زیادی دارد. فروشگاه و تعمیرگاه الکتروچکاپ در این مقاله به مبحث سیم پیچی الکتروگیربکس پرداخته است. با ما همراه باشید.
الکتروگیربکس یا گیربکس موتور الکتریکی چیست؟
گیربکس یک دستگاه صنعتی است که نقش یک سیستم انتقال و افزایش قدرت را بازی میکند. این سیستم دارای منبع نیرو است که انرژی مکانیکی را به یک دستگاه خروجی منتقل میکند. گیربکسها میتوانند سرعت، گشتاور و سایر ویژگیهای خود را تغییر دهند تا انرژی را به فرمت قابل استفاده تبدیل کنند. لازم به ذکر است که گیربکسها در دستگاههای مختلف و برای اهداف متفاوت کاربرد دارند.
در واقع سامانه انتقال قدرت که در گیربکس تعبیه شده است، سرعت و دور موتور را کم میکند اما گشتاور یا همان قدرت را افزایش میدهد. این فرآیند توسط چرخدندههای الکتروگیربکس به صورت برعکس انجام میشود. یعنی الکتروموتور گیربکسدار سرعت را کاهش میدهد و به طور همزمان گشتاور (نیروی چرخش) را در خروجی افزایش میدهد.

سیم پیچی الکتروگیربکس | الکتروچکاپ
اجزای الکتروگیربکس
الکتروگیربکسها اجزای مختلفی دارند و در تولید آنها جزییات زیادی لحاظ میشود. در واقع تولیدکنندگان گیربکسهای صنعتی برای افزایش توان موتور و کیفیت محصول نهایی، مجبور هستند در انتخاب اجزای تشکیلدهنده آن، نهایت دقت را به خرج دهند. نکته مهم این است که اجزای الکتروموتورهای گیربکسدار در بالا بردن کیفیت و توان موتور تاثیرگذار هستند. باید بدانید که الکتروگیربکس یک واسطه بین ذخیره و منبع توان و مصرفکننده است. با توجه به این نقش، باید یک هماهنگی دقیق و مشخص میان گشتاور (قدرت موتور) و سرعت منبع توان با مصرفکننده وجود داشته باشد.
در این جریان، اجزای الکتروگیربکس بسیار اهمیت پیدا میکند. این اجزا عبارتند از؛
چرخدندهها (اصلیترین جزء با شکلها و جنسهای متفاوت)
پوسته یا پوشش (محافظ چرخدندهها هستند با جنس چدن ریختهگری)
شافتهای ورودی و خروجی (به صورت سوراخ و یا شافت و از جنس فولاد)
بلبرینگ یا یاتاقان
کاسهنمد یا نشتبند (محافظ بلبرینگها از گرد و غبار)
درپوش کنترل روغن
انواع الکتروگیربکس
الکتروگیربکس با کاربریهای مختلف و اشکال متنوع طراحی شده است. اما دو دسته کلی را میتوان برای آن در نظر گرفت که شامل؛ الکتروگیربکس کاهنده و الکتروگیربکس افزاینده میشود.
الکتروگیربکس کاهنده بین محرک و متحرک قرار گرفته و دور مورد نیاز را تامین میکند. در این حالت سرعت کاهش و در نقطه مقابل، گشتاور افزایش مییابد. این در حالیست که الکتروگیربکس افزاینده، در صنایع پالایشگاهی که نیاز به دور بالا دارند، استفاده میشود. در این نوع از الکتروگیربکس، سرعت افزایش و میزان گشتاور کاهش پیدا میکند. طبیعتاً الکتروگیربکس یک قسمت گیربکس نیز دارد که دارای انواع مختلفی است و به شرح زیر است؛
- گیربکس خورشیدی
- گیربکس حلزونی
- گیربکس هلیکال یا شافت مستقیم
- گیربکس آویز یا شافت موازی
- گیربکس کرانویل پینیون یا شافت بغل
- گیربکس ترکیبی
- گیربکس دور متغیر

سیم پیچی الکتروگیربکس | الکتروچکاپ
سیم پیچی الکتروگیربکس
سیم پیچی الکتروگیربکس با جدا کردن الکتروموتور از قسمت گیربکس آغاز میشود. پس بررسی های اولیه و تست هایی برای این که الکتروموتور سوخته است یا خیر کار سیم پیچی الکتروگیر بکس ادامه پیدا میکند. الکتروگیربکس ها هم میتوانند سه فاز باشند و هم تک فاز. الکتروچکاپ خدمات مربوط به سیم پیچی الکتروموتور سه فاز و سیم پیچی الکتروموتور تک فاز را ارائه میکند. سیم پیچی الکتروگیربکس در ادامه بسته به سه فاز بودن یا تک فاز بودن طبق نقشه الکتروموتور انجام میشود.برای کسب اطلاعات بیشتر به قسمت تعمیرات و سیم پیچی الکتروموتور مراجعه کنید.
الکتروگیربکس در چه مواردی کاربرد دارد؟
همانطور که در ابتدای متن اشاره شد، الکتروگیربکس جزء تجهیزات و دستگاههای ضروری و مهم هر کارگاه صنعتی است. این دستگاه به صورت قطعی و صددرصد میتواند انرژی و سرعت را افزایش دهد. از همین رو در بسیاری از صنایع کاربرد دارد. این صنایع شامل؛ فولاد، سیمان، نئوپانسازی، پالایشگاهها و صنایع پتروشیمی، صنایع مس و دستگاههای انتقال مواد در معادن و کورههای ذوبآهن میشود.
سخن پایانی
الکتروگیربکس از دو بخش؛ الکتروموتور و گیربکس تشکیل شده است. اگرچه این دستگاه به شکلهای مختلف در کارگاههای کوچک و بزرگ صنعتی و معادن استفاده میشود اما در صورت خرابی هزینههای سرسام آوری را بر صاحبان کسب و کار تحمیل میکند. بر همین اساس سیم پیچی الکتروگیربکس یک گزینه به صرفه و منطقی است. فروشگاه و تعمیرگاه الکتروچکاپ با بیش از سی سال سابقه در زمینه تعمیر انواع الکتروموتورهای صنعتی آماده خدمترسانی به شما مشتریان عزیز است. در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با شمارههای ما تماس حاصل فرمایید.
سوالات متداول
گیربکس به عنوان یک دستگاه صنعتی، تاثیر زیادی بر روی انتقال و افزایش قدرت دارد. همچنین وظیفه اصلی الکتروگیربکس انتقال انرژی مکانیکی به یک دستگاه خروجی است. گیربکسها میتوانند سرعت، گشتاور و سایر ویژگیهای خود را تغییر دهند تا انرژی را به فرمت قابل استفاده، تبدیل کنند. با این اوصاف، سیم پیچی الکتروگیربکس، یک کار تخصصی است.
با توجه به نقش و تاثیر الکتروگیربکس (افزایش انرژی و سرعت)، در صنایع مختلف و مهمی کاربرد دارد. این صنایع شامل؛ فولاد، سیمان، نئوپانسازی، پالایشگاهها و صنایع پتروشیمی، صنایع مس و دستگاههای انتقال مواد در معادن و کورههای ذوبآهن میشود.